Publisert: 15.05.24

Øya i Pride Park 26. juni

  • Musikk
  • Bærekraft
Den norske trioen Dancing the conga, i en bil
foto Nicolay Woldsdal

Øya og by:Larm presenterer Naema, Signe Dø og Dancing The Conga i Pride Park onsdag 26. juni!

Sammen med By:Larm booker vi Oslo Prides Kulturscene i Pride Park, som for året er i Sofienbergparken, på åpningsdagen 26. juni.

I år er det femti år siden den første pridemarkeringen i Oslo, da var det 250 modige stemmer som ropte ut for skeives rettigheter på Universitetsplassen. Vi i Øya skal være med på Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold! Vi gleder oss til juni, og til august, da Oslo Pride kommer tilbake til Tøyenparken med glitterfest i år også, til stor glede for både oss og publikum.

Oslo Pride setter fokus på like rettigheter og menneskeverd over en ni dagers festival, og består av Pride House, Pride Park, Mini Pride og Pride Parade. I fjor booket vi festivalens kulturscene i Pride Park på åpningsdagen, og det synes vi var så stas at vi gjør det igjen. Pride Park er gratis for alle, med et stort program på flere scener.

Les mer om Pride Park

Naema

Naema (NO/SE) lager musikk inspirert av soul, jazz og hiphop. Musikken er influert av musikalske skikkelser som Koma Saxo, Otis Sandsjö, Lauryn Hill og Lianne La Havas. Med utgangspunkt i de soul- og pop-inspirerte låtene, strekker bandet i materialet gjennom improvisasjon og musikalsk lekenhet, noe som gir Naema sitt helt særegne livesound. Lyden av Naema er mørk og mystisk, bestående av røffe popballader med tekster som bærer preg av søvnløse tankestrømmer. Sleip kontrabass med harde strengeslag og et rått og kokende trommesett tilfører de sjelfulle melodilinjene en herlig edge.

Signe Dø

Signe Dø utforsker og utfordrer grenselandet mellom pop og kunstmusikk; gjennom følelsesladde vokalmelodier, atmosfæriske strekk og støyende elektroniske elementer, av prosessert klarinett og feltopptak. Med tydelige nikk til Susanne Sundfør, Portishead og FKA Twigs, skaper hun et drømmende lydbilde som føles både nakent og storslått på en og samme tid.

Dancing the conga

(Overraskende) søte, vittige og tidvis originale (!?!?). Kaotiske Dancing the conga vekker en mengde assosiasjoner og samtidig en følelse av at du aldri har hørt noe liknende. Deres debutalbum Trying to Define Newpunk er tilgjengelig for alle, overalt, så du kan forberede deg til å synge med eller la deg overraske.

Bandet er omtalt i Best akkurat nå av Anna Nor Sørensen i P3, anbefalt av musikksjef Kristi Winsents på P13, blitt beskrevet som et - oppsummert - jævlig bra band med fantastisk musikk av britiske Atwood magazine. DTC ble nylig presentert av Øyafestivalen på Vill Vill Vest og leverte en konsert de selv beskriver som en stappfull kjempesuksess. Musikken kan snakke for seg nå som albumet er ute - gjør deg klar til å synge med eller kom som et blankt ark og bli en del av noe som høyst sannsynlig kommer til å bli et vårlig høydepunkt.