Publisert: 10.04.24

Casiokids

  • Electronic
  • Pop
Bandet Casiokids, med et Casio-keyboard
Foto: Rune Vandaskog

Spiller:

  • onsdag 7. august
  • Sirkus

Casiokids er tilbake, og første konsert blir på Øya! De lover gjester og stor sceneproduksjon i Sirkus. Nå er dobbelsingelen Brunsniggelen/Tid for hjem her, før bandet legger ut på turné med Øya-besøk. Til høsten slippes et fullt album.

Som de sier det sjøl:

Etter å ha snekret på ny musikk gjennom flere år i både hjemme- og bortestudioer – omringet av utallige synther og hissige strobelys – står byggverket i 2024 endelig ferdig. Tid for hjem er blitt et album som plasserer seg helt naturlig i samtiden parallelt med å være en logisk oppfølger til Aabenbaringen over aaskammen (deres foreløpig siste album, fra 2011).


Bandet ble startet i 2004 og fikk raskt stor oppmerksomhet både i Norge og internasjonalt med en unik blanding av høyenergisk elektropop med norske tekster og uforutsigbare, visuelt eksperimentelle sceneshow. De hadde suksess med debutalbumet Fuck midi (2006) og oppfølgeren Topp stemning på lokal bar (2010), som medførte turneer i Europa, samt anmeldelser og radiospilling internasjonalt. Casiokids ble lagt merke til av internasjonal bransje både på Øyafestivalen og vår egen kveld under SXSW i Austin.

Etter flere års pause gleder Casiokids seg til å på nytt fylle gulv med hedonistisk dansing til snåle norske tekster, og vi ser fram til at de skal gjøre det på Øya.