Tilgjengelighet

Øyafestivalen ble høsten 2022 på nytt tildelt Tilgjengelighetsmerket for arrangører. Det er viktig for oss at alle kan ha en god Øya-opplevlese. Vi jobber hvert år med å forbedre tilgjengeligheten på festivalområdet.

Tøyenparken har et ganske kupert terreng, så hele parken er ikke velegna med tanke på rullestolbrukeres framkommelighet. Vi tilrettelegger så godt som mulig for at det skal være framkommelighet til scener, toaletter, utsalgssteder og annet nødvendig. De fire scenene Amfiet, Sirkus, Vindfruen og Hagen vil ha ramper med god sikt til de nevnte scenene. På rampene vil det være mulig å lade elektriske rullestoler.

Kart hvor ramper og HC-toalett er tegnet inn kommer i juni.

Øyafestivalen tilbyr ikke tolketjeneste eller teleslynge.

Inne på festivalområdet vil det skiltes. Alle matboder, salgsboder og scener vil skiltes på toppen, mens infoskilt og kart vil plasseres i lesbar høyde, på gjerder eller stativ. Mataktørenes menyer vil plasseres på disken.

Adkomst

Det enkleste for en hinderfri adkomst vil være å reise med T-bane til Tøyen, hvor det vil skiltes både til inngang, med boder for å bytte billett i armbånd.

Fra Tøyen T-bane vil det være 500 meter til festivalens inngang ved det gamle Munchmuseet. For reise fra deler av byen som ikke er innenfor T-banenettet kan du sjekke Ruter.no

Det er svært begrenset mulighet for å kjøre bil tett på festivalområdet. Øyafestivalen disponerer ingen parkeringsplasser. Nærmeste offentlige HC-parkering finner man i Hagegata, ca 400 meter fra inngangen.

Ledsagere og solsikkebånd

Publikummere som har behov for ledsager under festivaloppholdet, må sørge for å ha med ledsagerbevis, ledsager og sin egen billett. Dette må vises, og ledsager må registreres der billett byttes i armbånd. Det vil være en egen bod for denne type henvendelser som heter Solsikken, på høyre side av innslippsområdet.

Mat og allergi

Hver enkelt matbod vil ha opplysninger om sine råvarer og allergier.

Solsikkeprogrammet

Ikke alle funksjonsnedsettelser er synlige. Å leve med usynlige funksjonsnedsettelser kan gjøre hverdagen (eller festivaldagen) mer krevende. Samtidig kan det gjøre at andre mennesker har vanskeligheter med å forstå de utfordringene man står i.

Øyafestivalen innførte i 2023 Solsikkeprogrammet, sånn at de med usynlige funksjonsnedsettelser kan synliggjøre det usynlige – når de selv ønsker det. Les mer om Solsikkeprogrammet hos Øyafestivalen.

Har du spørsmål?

Send en mail til [email protected]