Publisert: 24.11.23

Cezinando

  • Pop
  • Hiphop
Bilde av artisten Cezinando sittende på et skittent murgulv
Foto: Maria Pasenau

Spiller:

  • onsdag 7. august
  • Sirkus

Cezinando har stått bak en imponerende rekke fengende hits, og har flere ganger vunnet både P3 Gull og Spellemann. Han er kritikerrost både som tekstforfatter og liveartist. I august skal han på nytt vise hvorfor han er å regne som en av vår tids mest spennende norske artister.

Allerede som 16-åring fikk han oppmerksomhet, for debuten Cez 4 Prez. Sommeren 2023 kom et nytt blinkskudd av et album, kalt Sprengkulde. Vi gleder oss til å høre låtene herfra på Tøyen. Som 730.no tidligere har skrevet: - Cezinando er den fødte performer og har publikum i sin hule hånd. Hver bevegelse, hver tekst-linje ser uanstrengt ut, og om det er nerver i sving så kan man ikke se det.

I tillegg til en solid bunke kvalitetsutgivelser på egen hånd, har han samarbeida med Chirag, OnklP og Jaa9, Unge Ferrari og flere andre. Han har stått på landets største festivalscener og spilt for fulle hus landet over. Nylig har han fylt Den Norske Opera og Ballet to ganger.

Den danske utgaven av Gaffa om Cezinando: - Han er en rapper, der ikke ser det følsomme og poppede som en svaghed men nærmere som en styrke, når han bruger det til at skabe et følsomt, atmosfærisk og nøgent udtryk.