Publisert: 25.03.24

Janelle Monáe(US)

  • R&B
  • Pop
Artisten Janelle Monáe på scenen, med dansere

Spiller:

  • torsdag 8. august
  • kl. 21:30
  • Amfiet

Låtskriver, produsent, artist, forfatter, moteikon og skuespiller Janelle Monáe ga i fjor ut sitt første album på fem år, og mottok nominasjon til Grammy for årets album og årets RnB-album. The Age of Pleasure inneholder elementer av blant annet reggae og afrobeat, som blander seg kledelig inn i uttrykket hennes.

Irish Times: - Monáe’s new album might best be described as the Kama Sutra put to music influenced by sexually fluid musicians and songwriters such as Prince, Madonna, David Bowie and Grace Jones...

At hun er en stor favoritt på Øya-kontoret, er ingen hemmelighet. Vi henta henne til Oslo allerede i 2008 for hennes første konsert utenfor USA. I tillegg spilte hun i 2011 og 2014, hver gang som et mye større navn. Nå er vi lykkelige over at hun blir med på 25-årsfeiringen vår som headliner.

Monáe har blanda RnB og moderne pop med sci-fi-estetikk og historiefortelling gjennom ulike karakterer. I tillegg til å være kjent for stor kreativitet i studio, er hun en særdeles energisk og fengslende liveartist. Hennes første fulle album var The ArchAndroid i 2010, og året etter var hun med på superhitten We Are Young med fun.. I tillegg har Janelle Monáe laga musikk med storheter som Big Boi, Erykah Badu, Solange, Seun Kuti, Grimes, Pharrell Williams, Grace Jones og OutKast. Hun bruker talentet sitt på stadig nye områder. Monáe har hatt suksess som skuespiller. Hun har imponert i filmer som Moonlight, Hidden Figures, Harriet og Glass Onion, samt gjort stemmearbeid i flere animasjoner. I sommer blir det den spektakulære artisten vi skal få oppleve.