Publisert: 01.02.24

Nabihah Iqbal(UK)

  • Electronic
  • Indie
Portrettfoto av artisten Nabihah Iqbal
Foto: Joseph Hayes

Spiller:

  • onsdag 7. august
  • Klubben

Musiker, produsent, DJ, kurator og radiopersonlighet Nabihah Iqbal hadde litt av et år i 2023. Artisten fra London ga ut sitt andre album DREAMER på renommerte Ninja Tune til svært gode kritikker, og turnerte over hele verden både med liveband og som DJ.

Høydepunkter inkluderer Tate Modern og Tate Britain, Institute of Contemporary Arts, Barbican, Victoria & Albert Museum i London, K11 Art Institute i Shanghai, og MoMA PS1 i New York.

Bortsett fra produksjon av egen musikk, har Nabihah hatt et ukentlig show på radiokanalen NTS siden 2013, hvor hun har gått i dybden på musikalske tradisjoner og kulturer, og dukket opp i flere ulike kanaler under BBC-paraplyen siden 2018. Tverrfaglige prosjekter utgjør en viktig del av arbeidet hennes, og hun har samarbeidet med den kinesiske kunstneren Zhang Ding, med Wolfgang Tillmans på hans utstilling på Tate Modern, og hun var nylig involvert i en gruppeforestilling på Barbican i anledning deres store Basquiat-retrospektiv.

Mye å sjekke ut, altså, men begynn med nevnte DREAMER, hvor Nabihah tar lytteren med på en utforskning av personlig identitet og sorg gjennom øyeblikksbilder og minner, i et lydlandskap av drømmepop, post-punk og elektronika.