Publisert: 01.02.24

Olof Dreijer & Diva Cruz(SE/CO)

  • Electronic
  • House
  • Techno
Foto av artisten Olof Dreijer, med det som ser ut som en gullranke over halve ansiktet

Spiller:

  • fredag 9. august
  • Klubben

Svenske Olof Dreijer har gjestet Øyafestivalen tidligere som den ene halvdelen av The Knife, duoen han startet sammen med søsteren Karin tilbake i 1999. Som soloartist, produsent og DJ har han pushet grensene for elektronisk musikk i to tiår, alltid med et morsomt og fargerikt tilsnitt.

DJ-karrieren startet rundt 1998 på lokale skolefester, og kort tid senere hadde unge Olof en egen klubbkveld med fokus på disco, house, garage og drum and bass. På begynnelsen av 2000-tallet streifet han innom hiphop og R&B, før han gikk all-in i hard techno og schranz, acid house, EBM, og til og med trance. Gjennom det siste tiåret, når han ikke har vært for opptatt med å produsere musikk i studio (noen ganger under det mer eksperimentelle og utforskende pseudonymet Oni Ayhun), har Olof vært DJ i hele Europa på klubber og festivaler som Panorama Bar, Dalston Superstore, Dekmantel Festival, Unsound og Club2Club London. I dag er han mest opptatt av å lage egen musikk, produsere for og remikse andre artister, og undervise i musikk. Som DJ favner han videre enn før, og spiller en herlig blanding av alt han selv liker å danse til, fra funky techno og melodisk house, til baile funk og batida, med en og annen frekk acapella i miksen.

I 2023 kom Olof tilbake med en første smakebit av ny solomusikk, i form av EP-en Rosa Rugosa på det anerkjente britiske plateselskapet Hessle Audio. Tittelsporet ble beskrevet som «an unconventional summer banger capable of carpeting the dancefloor in dazzled smiles» av Pitchfork. Dette ble supplert med utgivelsen av Souvenir, et langvarig prosjekt med andre produsenten Mt. Sims som sentrerer rundt de rike harmonikkene i steel drums. Olof Dreijer planlegger flere soloutgivelser i løpet av de kommende månedene.

Den colombianske perkusjonisten, vokalisten, låtskriveren og DJ-en Diva Cruz er med til Øyafestivalen for å spille sammen med Olof, akkurat som på Blå forrige uke. Cruz startet karrieren allerede som niåring i hjembyen Cali, kjent som salsaens hovedstad, og har spilt i en rekke konstellasjoner på flere kontinenter, der spesielt Tito Puente, Robyn, Mapei og Fever Ray er verdt å trekke frem. Hun spiller for tiden inn sitt første elektroniske album, Colibri, sammen med Olof Dreijer.