Publisert: 26.10.23

Pulp(UK)

  • Rock
  • Britpop
Logoen til bandet Pulp

Spiller:

  • onsdag 7. august
  • Amfiet

I august kan du oppleve første Pulp-konsert i Norge på 13 år. Forrige besøk, da de avslutta på vår hovedscene i Middelalderparken i 2013, blir ofte nevnt blant tidenes headlinerkonserter på Øya.

Pulp ble startet av en gjeng tenåringer seint på 70-tallet og fikk en lang vei fram til et stort publikum. Frontmann Jarvis Cocker er den eneste som har vært med hele veien. Etter mange ujevne år og noen få utgivelser på 80-tallet, ble de store stjerner på midten av 90-tallet. Først fikk de suksess på hjemmebane med His 'n' Hers i 1994, før den internasjonale storselgeren Different Class kom året etter. Sistnevnte inneholdt hitsingler som Disco 2000 og Common People.

Samtidig etablerte de seg som et svært underholdende liveband på store scener. Pulp spilte noen få festivaler og arenakonserter til stormende jubel og fantastiske anmeldelser sommeren 2023, etter omtrent 10 års opphold. Det er altså et band i storform som skal runde av første kveld i Tøyenparken.

Evening Standard kalte konserten foran 45.000 i Finsbury Park sommeren 2023 for "one of the sharpest, tightest and most ecstatically received reunion parties in living memory".

I tillegg til de nevnte singlene, har gjennforeingskonserten innholdt favorittlåter som Mis-Shapes, Sorted for E’s & Whizz, This Is Hardcore, Do You Remember the First Time og flere. Det er bare å glede seg!

Dagens Pulp består i dag av fire av medlemmene fra gjennombruddsperioden. Vokalist Jarvis Cocker har hatt flere andre musikkprosjekter, og spilte i 2022 på Øya med det foreløpig siste av dem, bandet JARV… IS.