Publisert: 22.04.24

Vince Staples(US)

  • Hiphop
  • Rap
Den amerikanske artisten Vince Staples

Spiller:

  • onsdag 7. august
  • Vindfruen

Da multitalentet Vince Staples slo igjennom i for snart ti år siden, med skiva Summertime ’06 og singelen Norf Norf, var han regna som et av det tiårets mest spennende nye talenter. Omtrent samtidig spilte han på Øya for første gang i 2015.

I tillegg til egne utgivelser fikk han tidlig jobbe med Gorillaz og bidra på soundtracket til Black Panther. Før dette hadde han tilhørt kretsen rundt Odd Future-kollektivet. I dag er Staples anerkjent for sin friske og lekne tilnærming til vestkyst-hiphop, og han har en høy og jevn kvalitet på utgivelsene. Ny musikk er på vei, kanskje allerede før sommeren.

I tillegg til musikken har han de siste årene jobbet med film og TV, også som skuespiller. Siste suksess er komiserien The Vince Staples Show. Staples har en solid låtproduksjon på egenhånd, men samtidig hatt tid til gode samarbeid med Billie Eilish, Action Bronson, Kali Uchis og mange andre.

I 2022 kom hans femte album, Ramona Park Broke My Heart, som ble etterfulgt av en turné med Tyler the Creator. Clashmusic.com mente det var et av årets fem beste album og skreiv: - An attempt to filter out the parts that truly matter, it’s a triumph, and perhaps the finest album yet in his storied career.