Info til naboer

Kjære naboer til Tøyenparken I sommer tar den 25. utgaven av Øyafestivalen plass i Tøyenparken, og vi gleder oss veldig. Årets festival finner sted i Tøyenparken og områdene på andre siden av Finnmarkgata i uke 32. Herunder kommer nyttig informasjon knyttet til avvikling av festivalen slik at dere som bor i området vet hva dere kan forvente.

Hva skjer når?

29. juli til 15. august - arbeidsperioden

Arbeidet starter i områdene mellom Finnmarkgata og Monrads gate. Etter endt festival åpner vi opp parken gradvis, så fort ulike delområder er trygge og ikke lenger å anse som anleggsplass. Det er mulig at noen leveranser vil ankomme i dagene før denne tidsperioden.

Onsdag 31. juli - avsperring

Parkområdene på østsiden av Finnmarksgata sperres av grunnet hensyn til vår og befolkningens sikkerhet.

Onsdag 7. til lørdag 10. august - festival

Selve festivalen foregår fra onsdag 7. til lørdag 10. august. Portene åpner kl. 13 (kl. 12 lørdag), med konserter fra kl. 14 (fra kl. 13 lørdag). Konsertene avsluttes senest kl. 23 alle dager. I tillegg til konsertene vil det periodevis forekomme lydprøver i festivaluka.

Nyttig informasjon

Inngangen vil fortsatt være ved det gamle Munchmuseet. Utslipp gjennom dagen vil være i Finnmarkgata, med åpning i retning Carl Berner. Før kvelden avsluttes, åpnes det opp en utgang ved Munch. Bussen vil ikke gå gjennom Finnmarkgata under festivalen. Det gjenstår fortsatt noen avklaringer om trafikkhåndteringen.

Vi tar svært gjerne imot innspill om hvordan skilting og avgrensning ved de nærmeste borettslagene kan styrkes. Informasjonen vil oppdateres innen slutten av juni, da vi fortsatt venter på detaljer som påvirker våre planer. Det vil også bli publisert et kart som viser hvilke områder som blir stengt, og når, og hvordan man kommer seg gjennom/forbi parken når rigging starter.

Lokale samarbeid

Hvert år støtter vi et lokalt prosjekt som vi ønsker å gi litt ekstra oppmerksomhet. Hittil har billettkjøperne vært med på å finansiere:

  • Nye instrumenter til Tøyen Orkester, barneorkesteret på Tøyen skole.
  • Et nytt musikkrom til fritidsklubben Sterling for inkludering og integrering på Tøyen.
  • Innkjøp av en foodtruck for Kompassmat, som gir arbeidstrening til vanskeligstilt ungdom.
  • Bygging av en utendørs treningspark for ungdom i Bydel Gamle Oslo, i samarbeid med Oslo Røde Kors.
  • Håp Kompetanse sin satsing på sommerskoletilbud og sommerjobber til ungdom fra Tøyen.
  • Kurs arrangert av Opplyst Ungdom.

I år samarbeider vi med Tøyen Sportsklubb om å skape mer utendørs aktivitet på det nye anlegget for fotball, basket og annet ved siden av flerbrukshallen Tøyen Arena. Tøyen Sportsklubb ønsker seg egenvektsapparater, mobile elementer til skating, og utstyr til flere typer utendørs spill/idretter. Det nye utendørsanlegget er et samarbeid mellom Bymiljøetaten og Øyafestivalen, og fra vår side er dette en god investering for å gi noe tilbake til festivalens nærområde.

Etter fjorårets gode samarbeid med Bydel Gamle Oslo for å skape sommerjobber til lokal ungdom, har vi nå blitt enige med bydelen om en lignende ordning i år. Vi fortsetter også den gode dialogen med Tøyenravnene og lokale foreninger, samt Naturhistorisk museum og Botanisk hage. 

Vi blir veldig glade for tips dere måtte ha til ulike prosjekter Øyafestivalen kan bidra til i lokalmiljøet!

Noe dere lurer på?

Om dere ønsker å vite noe om progresjonen i planleggingen, har andre spørsmål eller tanker så må dere gjerne ta kontakt med oss på [email protected]