Årets Øyameny 2025 er klar!
- Nyheter



Fra brennhete burritos og syrisk falafel, til rosa planteburgere, gresk gyros og napolitansk pizza – matprogrammet på Øyafestivalen handler ikke bare om å bli mett. Det handler om å utforske, støtte bærekraftige valg, og kjenne på den magiske kombinasjonen av musikk, sol og skikkelig digg mat.
Med håndplukkede mataktører fordelt på fire områder i Tøyenparken, er det bare å planlegge måltidene med samme iver som konsertene. Festivalmenyen er satt sammen med tanke på deg som vil spise grønnere, bedre og mer spennende. Her er det kortreist, plantebasert, lokalt og globalt side om side.
Platået:
STYKKE PIZZA
New York møter Oslo. Stykke har i årevis servert boblende, sprø pizzaslices med inspirasjon hentet rett fra Brooklyn. Med skikkelige råvarer og smeltet ost i mengder lover de å holde deg gående hele kvelden.
ALEPPO BAHEBEK
"Aleppo, jeg elsker deg" – det er dét navnet betyr. En hyllest til byen, matkulturen og menneskene derfra. På Øya får du nok en gang møte deres varme, sprø og smakspakkede falafel – laget med kjærlighet og mening.
- Falafel i rull. Rykende ferske falafler i rull (V). Allergener: Hvete, sesam.
- Falafel på salat. Rykende ferske falafler, salat og tahinisaus (V), (GF). Allergener: Sesam.
Caltexløkka:
DER PEPPERN GROR
“Hæ, potetburger?” spør du. “Aloo Tikki Chat med mutterns chana masala og frisk myntechutney,” sier vi. Ferdig snakka.
- Aloo Tikki Chat. Stekte potetkaker krydret med chana masala, tamarin og myntechutney, serveres med en kikert curry (GF), (V). Allergener: Lupin.
- Aloo Tikki Chat Burger. Stekte potetkakerkrydret med chana masala, tamarin og myntechutney. Serveres med indisk pavbrød (V). Allergener: Gluten.
BACALAO TIL FOLKET
Den er tilbake! Bacalaoen med ekte klippfisk fra Tustna, økologiske tomater og masse kjærlighet. En klassiker du ikke visste du kom til å lengte etter.
- Bacalao. Klippfisk fra Tustna, løk, potet, oliven, og spansk pepper. Allergener: Fisk.
- En skive Ille surdeigsbrød. Allergener: Hvetegluten (V)
- Prima økologiske kalamataoliven (V)
MYHRES MATSOPP
Sopp er topp. Hos Myhres får du enten en røkt burger eller en krydra sopp-pølse laget med Lions Mane – kjent for både smak og helsebringende egenskaper. Dette er kjøttfritt uten kompromisser.
- Lion's Mane "Pølse". Chorizo style Lions Mane pølse i brioche-brød, chimichurri og mangosalsa). Allergener: Hvete, sulfitt, soya.
- Pulled Mushroom Burger. Lion's Mane, Kongeøsterssopp, Shiitake og Maitake, hjemmelaget saus, sellerirotslaw, sprøløk. Allergener: Soya, sulfitt, hvete, selleri, sennep, sesam.
Munchløkka:
GODT BRØD
De er øya-veteraner, og pizzabollen deres nærmer seg nasjonalskatt-status. Økologisk, velsmakende og bakt med hjerte for både jord og mennesker.
- Skillingsbolle (Gluten) (V)
- Sommerbolle (Gluten, Melk)
- Sjokoladebolle (Gluten, Melk)
- Mandelbolle (Gluten, Melk, Nøtter)
- Sort Kaffe fra S&H
- Pizzabolle hvit/rød (Gluten, Melk)
- Focaccia Vegansk (Gluten) (V)
- Påsmurt Focaccia (Gluten, Melk)
- Glutenfri Sandwich (Melk)
- Brownie (Glutenfri) (Melk, Nøtter)
HUMMUS & MORE
Etter en suksessdebut på Øya sitt plussområde tar Hummus & More turen til Munchløkka. Her får du meze, kremete hummus og dype smaker fra Midtøsten – servert med presisjon og kjærlighet.
- Mezze Tallerken. Hummus, falafel, rødbethummus, baba ganoush, pita, pickles, granateple og brød (V). Allergener: Gluten (i brød)
- Falafel wrap. Hummus, falafel, pickles, granateple, mynte, bladpersille, tahini, tomat i wrap (V). Allergener: Gluten (i brød)
- Hummus med pita. Hummus, pickles, granateple og brød (V). Allergener: Gluten (i brød).
- Rødbethummus med pita. Rødbethummus, pickles, granateple og brød. Allergener: Gluten (i brød).
- Baba Ganoush med pita. Baba ganoush, pickles, granateple og brød (V). Allergener: Gluten (i brød).
Matområdet:
TASTE OF GREECE
Autentisk gyros fra Thessaloníki til Tøyen. Med hjemmebakt brød, sprø fries og feta så god at du vil rope “opa!”.
- Gyros med fetaost. Gresk tzatziki, tomater, rødløk og fries pakket i en tradisjonell gresk pita (V). Allergener: Laktose, Gluten, Egg.
- Gyros med sopp. Gresk tzatziki, tomater, rødløk, grilla sopp og fries pakket i en tradisjonell gresk pita (V). Allergener: Laktose, Gluten, Egg.
MAMA'S MAT
Jollof-ris fra Nigeria. Intenst krydret, full av varme og laget av kvinner som vet at mat også er en vei til selvstendighet. Inkludering og smak i perfekt symfoni.
- Jollof, en risrett fra Nigeria med fritert tofu og grønnkålsalat med gulrot, paprika og rødløk. Allergener: Soya (i tofu).
DER PEPPERN GROR
Ikke bare på Caltex! Her kan du velge mellom kremet Butter Paneer eller punchy Chana Masala – begge med metthetsgaranti.
- Butter paneer med naan. Paneer i en kremet smørsaus med tomat og cashewnøtter. Serveres med ris og naan (V). Allergener: Gluten, nøtter, laktose.
- Chana Masala. Langtidskokte kikerter i en krydret, syrlig og salt masalasaus. Serveres med ris og naan (V). Allergener: Gluten, Laktose, Lupin.
VILLA PARADISO
Napoli i Tøyenparken. Vedfyrt ovn. Mozzarella. Tomatsaus. Alt startet med en forelskelse i italiensk pizza – og ble til en institusjon i Oslo. Nå får du smake den ute i det fri.
FISKERIET
Fish & Chips, slik bare Fiskeriet gjør det. Gylden og sprø, laget med bærekraftige råvarer og toppet med kjærlighet fra Youngstorget.
- Fritert lyr i tempura med remulade, pommes og syltet rødløk. Allergener: Fisk, mel, egg, sennep.
- Fiskeriets fiskekaker med pommes, remulade og syltet rødløk. Allergener: Fisk, egg, sennep, melk.
- Fiskekake. Allergener: Fisk, melk.
- Pommes frites m. remulade. Allergener: Egg, sennep.
- Remulade. Allergener: Egg, sennep.
DE MI TIERRA
Fra Michelin-erfaring til argentinsk street food. I år får du Sanguche de Milanesa – en vegansk schnitzel i ferskt brød med fries. La comida es amor.
- Sanguche de Milanesa. Panert og frityrstekt røkt tofu, servert i brød med hjemmelaget dressing, frisk salat og pommes frites.
- Allergener: Gluten (hvete), soya, sennep.
DOUG'S HAMBURGERS
Soppbasert burger, pickles, burgerdressing og Doug’s egen signatur. En av byens beste – og en av festivalens mest etterspurte.
- Mushroom Burger. Allergener: Laktose, sulfitt, egg, sennep, selleri.
- Fries (V)
- Loaded Fries. Allergener: sulfitt, egg, selleri.
- Combo, Mushroom burger med fries. Allergener: Laktose, sulfitt, egg, sennep, selleri.
- Ekstra hot sauce eller spicy mayo. Allergener: Sulfitt eller egg, selleri, sennep
CULTIVATE FOOD
Plantebasert mat med personlighet. Rosa burgere, loaded fries og et ønske om å gjøre det lettere å spise grønt – og godt.
- Dirty Fries med aioli, bbq, tomat, vårløk og syltet rødløk. Allergener: sennep.
- Pink Burger. Plantebasert burger med tomat, syltet rødløk, salat, og hjemmelaget dressing. Mellom to rosa burgerbrød laget med rødbeter. Allergener: Hvete (gluten), rug, sennep.
- Fries. Allergener: Ingen.
SOLBERG & HANSEN
Digg og varm kaffe, kald kaffe, kaffe med tonic – eller kanskje en søt bakst på siden? Solberg & Hansen sørger for at ingen må drikke kjip kaffe, selv ikke midt i en moshpit.
LYSKLÆT
Fra åkeren i Melhus til toast på Tøyen. Alt på tallerkenen er økologisk og egenprodusert. Ost, brød og kanskje litt chili – mer skal det ikke til for å bli glad.
- Klassisk Toast, med sopp og syltet rødløk. Cheddar, Hitra Grotteost, Kongeskogen og kremost med champignon og syltet rødløk, grillet mellom sprø brødskiver. Allergener: Gluten (hvete), melk, sennep
- Spicy Toast, med jalapeños og syltet rødløk. Cheddar, Hitra Grotteost, Kongeskogen og kremost med spicy jalapeños og syltet rødløk, grillet mellom sprø brødskiver. Allergener: Gluten (hvete), melk, sennep
BREDDOS
Latinsk lidenskap i burrito-form. Siden 2011 har de gjort tacos, tortas og burritos til en kunstform – og Øya-publikummet vil aldri tilbake.
- Mexican fries med chilisalt og habaneromajo. Allergener: Egg, (vegansk uten majo).
- Chilli sin carne Burrito - refried frijoles, chorizokrydder, sopp, chilli sin carne & feta. Allergener: Laktose (vegansk uten saus)
- Fries - økologisk fries.
DUMPLING AS
Delikate dumplings. Folk har stått i kø for dette – og med god grunn. Dumpling AS leverer smaksbomber i dampet drakt.
- Gulrot- og linsedumplings med en saus på chili og sesam, sommerkålsalat, mynte og koriander. Allergener: Sesam, Gluten
- Cong you bing. Flakey vårløkpannekake med spicy saus og fresht grønt. Allergener: Sesam, Egg
Rundt i parken:
COUSINS
Finnes det noe bedre enn en pinne-is i sola? Neppe. Men Cousins er mye mer enn bare forfriskninger – her får unge med fluktbakgrunn mulighet til å lære språk og jobb, samtidig som de serverer deg iskrem du sent vil glemme. Godhet i dobbel forstand – både for ganen og samfunnet.
💚 Smak fremtiden
Årets matprogram er mer bærekraftig enn noensinne – uten å gå på kompromiss med smak. Her får du noe kjent, noe nytt og noe som kanskje utfordrer deg litt. Velg grønt, spis lokalt og kos deg stort.
God festival – og enda bedre matopplevelser! 💚