Publisert: 20.10.23

Gjør deg klar for Øya 2024

  • Nyheter
Bilde av rapperen Boldy James på scenen foran et stort publikum på Øya 2023
Foto: Pål Bellis

Til sommeren fyller vi 25 år, og ønsker nok en gang å lage den beste Øyafestivalen noensinne.

I løpet av neste uke vil de første par navnene til neste års innholdsrike program være klare, samtidig som våre kanaler får helt nytt 2024-uttrykk.
Dere som er Kompis kommer til å få vite om det første slippet til Øya 2024 før alle andre! Er du ikke allerede Øya-Kompis, kan du registrere deg nå.

Hint: De første to navna har begge vært headliner tidligere, men denne gangen spiller de rett etter hverandre i Amfiet – på samme dag.

Vi har fått mye respons fra publikum, både under og etter festivalen, i vår publikumsundersøkelse og gjennom direkte kontakt. Det er inspirerende å høre om alt dere storkoste dere med! Det er også avgjørende for oss å få konstruktive innspill om hva som kan bli bedre i 2024.

Konsertopplevelsen 

Vi har fått tilbakemeldinger om at lyden i Amfiet ikke var så god som den burde ha vært under noen av konsertene. Det tar vi på stort alvor. I høst har vi hatt en gjennomgang med vår leverandør, og vi skal sette i gang flere tiltak for å sikre at publikum får en god lydopplevelsen på denne scenen. Både Klubben og Biblioteket er scener i utvikling, som vi skal jobbe videre med fram mot neste sommer. I tillegg skal vi selvsagt gjøre justeringer i flere av festivalens funksjoner, for at dere skal få en enda bedre Øya-opplevelse.

Programmet 

Noen ønsker seg enda større artister. Vi jobber alltid med å sette sammen det best mulige programmet av tilgjengelige artister. Samtidig må vi innse at Øya i europeisk målestokk er en mellomstor arrangør, som ikke har mulighet til å betale honorarene flere av verdens største artister krever. Beyoncé og Taylor Swift, for å ta et par aktuelle eksempler, er dessverre for dyre, og kommer med produksjoner det ikke er plass til i Tøyenparken. Derfor jobber vi mye med mangfold og bredde i programmet, og at Øya fortsatt skal være et sted hvor man både ser etablerte favoritter og oppdager mye ny musikk.

Å heie på nye talenter og hjelpe publikum med å oppleve musikk de ikke allerede kjenner, er to av våre hovedoppgaver. Øya skal fortsette å være landets mest innholdsrike og varierte festival, med seks scener og over 20 konserter hver dag. Vi ønsker samtidig å presentere så store artister som budsjettet og Tøyenparken tillater, og har aldri tidligere brukt så mye penger på artister. Følg med for jevnlige artistslipp gjennom vinteren og våren.

Vi ses i Tøyenparken i august!