Publisert: 04.07.24

Podkast i Biblioteket

  • Nyheter
En løve med mikrofon, logoen til podcasten Aftenpodden

Tradisjonen tro stiller vår gode partner Aftenposten med liveversjoner av sine beste og mest populære podkaster.

I år blir det valgfokus, både norsk og amerikansk, samt et dypdykk i den evigaktuelle populærkulturen. Gjester er blant andre Sofie Høgestøl, Simen Velle, Javad El Bakali og Torbjørn Røe Isaksen, som kommer til Øyafestivalen sammen med de faste programlederne for å gi publikum viktig innsikt.


Aftenpodden USA – onsdag 7. august kl.15.45
Valget i USA: Er kvinner og menn på hver sin planet? USA skal gjennomføre et av vår tids viktigste valg. To gamle menn kniver om å få bestemme veien videre. Men unge kvinner og menn blir trolig avgjørende. Joe Biden trenger kvinnelige velgere. Donald Trump kan glede seg over at unge menn stadig blir mer konservative. Er kvinner og menn på hver sin planet?

Aftenpodden USA har invitert FpU-leder Simen Velle og førsteamanuensis og USA-ekspert Sofie Høgestøl for å diskutere kjønn, valgkamp og amerikanske tilstander. Med programleder Kristoffer Rønneberg, kommentator Christina Pletten, og korrespondent Kjetil Hanssen.

Poprådet – torsdag 8. august kl.14.00
Popkulturen tar aldri sommerferie! Poprådet har med seg noen av sine beste venner til Øya i år. Disse er Javad El Bakali, også kjent som @utlending.memes, og Torbjørn Røe Isaksen, noe kjent som @torbjornroeisaksen. Vi tar for oss sommerens viktigste saker fra blant annet internett, tv og scener. Poprådet er en ukentlig podkast fra Aftenposten med Sanne Hansson Lier, Therese Sollien, Ulla Rafaelsen og gjester.

Aftenpodden – fredag 9. august kl. 14.00
Ett år igjen til Stortingsvalget: Hva blir de viktigste sakene? Den politiske podkasten Aftenpodden oppsummerer sommeren og ser frem imot neste års valgkamp. Hva blir de største sakene? Hvem blir de viktigste politikerne? Og hva gleder de seg ekstra mye til å følge med på?

Med Trine Eilertsen, Kjetil Alstadheim, Lars Glomnes og Sarah Sørheim. Aftenpodden har gitt politiske analyser og humørfylt prat siden 2015. De har flere ganger fylt Rockefeller og Sentrum Scene med livepodkaster og gjester.