Publisert: 18.03.24

Sarah Klang, Louien og 9 grader nord til Øya

  • Artistslipp
Den svenske artisten Sarah Klang
Foto: Fredrika Eriksson

Vi fyller på det allerede innholdsrike Øya-programmet med tre sterke navn. Sarah Klang, Louien og 9 grader nord har alle gitt ut solide utgivelser de siste månedene, med musikk vi mener enda flere vil falle for i Tøyenparken. Sara Klang spiller sin første konsert hos oss, mens Louien og 9 grader nord gjør sine første fulle konserter på Øya.

Sarah Klang (SE) – onsdag 7. august

9 grader nord – fredag 9. august

Louien – lørdag 10. august

SARAH KLANG (SE)

Den prisvinnende Göteborg-artisten Sarah Klang blander popmusikk med americana på en kledelig og tilbakelent måte. Etter noen singler, albumdebuterte hun i 2018 med Love in the Milky Way. Deretter fulgte Creamy Blue i 2019 og Virgo i 2021. I fjor ga Sarah Klang ut albumet Mercedes, der innholdet er sterkt preget av at hun hadde blitt forelder for første gang. Skiva ble etterfulgt av en Europa-turné. Alle de fire albuma har vært store suksesser på hjemmebane, og i stadig flere land vokser interessen.

Under Dusken om Mercedes: - Sarah Klangs låtskriverferdigheter, sterke vokal og ærlige historieformidling preger alle aspekter av albumet.

Forrige Oslo-konsert var utsolgt lang tid i forveien. Nå skal hun spille for første gang i Tøyenparken, på vår største scene. Dette er fengende pop som passer parkliv og augustsol.

LOUIEN

Louien, eller Live Miranda Solberg, ga nylig ut sitt andre album, kalt Every Dream I Ever Had. Siden debuten i 2019 har hun også gitt oss et par sterke EPer. Låtene hennes er sårbare, melankolske, småmørke og melodiøse. Det nye albumet har mer av et bandpreg enn tidligere, noe som kler poputtrykket i singer/songwriter-tradisjonen. I tillegg til solokarriere har Louien rukket flere utgivelser med bandet Silver Lining.

Dusk of Daylight om det nye albumet: - Låtene er sterke, tekstene enkle og ofte billedlige, men med substans og ord og vendinger som en ordsmed verdig.

Vi tror de nye låtene til Louien vil gi en av årets magiske Øya-stunder, hvor man bør la seg rive med i grønne omgivelser.

9 GRADER NORD

9 grader nord er et bergensbasert, dynamisk, tamilsk folkrockband som henter inspirasjon fra et mangfold av musikalske stiler, inkludert karnatisk musikk, baila og tamilsk folkemusikk. De er kjent for sine energiske, opprørske og selvsikre sceneopptredener, og inkorporerer en rekke instrumenter som bambusfløyte og cajon for å skape en unik og fengslende lyd. Deres allsidighet har ført til at de har kunnet tatt på seg spennende prosjekter som å samarbeide med Kringkastingsorkesteret og tolke maleriene til Munch.

Deres debutplate Jaffna (2019) ble godt tatt imot med gode anmeldelser. I høst var de endelig klar med sin andre skive, Yalpanam. Den beskriver de indre konfliktene de som minoritets-kunstnere opplever når de prøver å navigere mellom to verdener, og musikken er innom den konstante søken etter anerkjennelse og bekreftelse fra sine egne.