Praktisk info

Her finner du viktig, nyttig og praktisk informasjon om Øyafestivalen. Sidene vil oppdateres med jevne mellomrom mens planleggingen av festivalen pågår. Skulle du slite med å finne de svarene du er ute etter, er det fullt mulig å ta direkte kontakt med den som er ansvarlig for det aktuelle området eller fagfeltet. Se under KONTAKT i menyen. Ønsker du informasjon om billetter og armbånd, velger du BILLETTINFO i hovedmenyen.

Festivalområdet

I 2014 ble Øyafestivalen for første gang arrangert i Tøyenparken. Vi benytter et sammenhengende område som strekker seg gjennom Tøyenparken, over Finnmarkgata og ned mot gamle Munchmuseet/Botanisk hage. Kart over festivalområdet kommer i juni.

Åpningstider i parken

Onsdag, torsdag og fredag under festivalen åpner Tøyenparken klokka 13.00. Lørdag åpner portene en time tidligere, altså klokka 12.00. Innslipp til festivalområdet stenger 22.00 hver dag. Siste konsert er ferdig 23.00, og da tømmes festivalområdet.

Til Tøyenparken

Det går kollektivtrafikk fra store deler av Oslo til Tøyen. For veldig mange, vil T-bane til Tøyen være det mest effektive. Alle linjene går innom her. Det er kun noen få minutter gange fra stasjonen og opp til vårt innslipp. For reise fra deler av byen som ikke er innenfor T-banenettet kan du sjekke Ruter.no Vi vet at mange av våre publikummere ankommer festivalen til fots eller på sykkel, og det ønsker vi at de skal fortsette med. Det vil være sykkelparkering ved festivalområdet og i Snippenparken. Øyafestivalen har ingen bilparkering, så det vil være best å la bilen stå hjemme.

Aldersgrense

Det er fri aldersgrense på festivalområdet i Tøyenparken. Husk å ta med deg legitimasjon hvis du er over 18 og ønsker å kjøpe annet enn mineralvann! Aldersgrense på Klubbdagen tirsdag og Øyanatt ut uka varierer fra klubb til klubb. Barn under 12 år kommer gratis inn i Tøyenparken med følge av en voksen.

Barn

Øyafestivalen tar barnas sikkerhet på alvor. Derfor skal alle barn under 12 år registreres før de slipper inn på festivalområdet. Alle voksne/foresatte som skal ha med seg barn under 12 år må henvende seg i barneregistrering ved billettbodene. Barn under 12 år kommer gratis inn på festivalen i følge med foreldre/foresatte. Det tar tid å registrere alle barna som skal inn på festival. Møt derfor opp i god tid hvis du har tenkt å få med deg første band som spiller! .

Hørselvern/øreklokker til små barn selges i publikumsgarderoben.

BARNAS TELT: Det vil være noen barneaktiviteter i et eget telt på et begrensa område, fram til tidlig på kvelden. Her vil det også være bleieskiftstasjon og ammekrok.

OPPFORDRING: Øyafestivalen er en fest for voksne. Vi setter stor pris på at hele familien er med i noen timer, men oppfordrer til at barn overlates til barnevakt før kvelden.

Gjenbruksglass

Vi bruker gjenbruksglass på Øyafestivalen. Det betyr at du betaler en miljøavgift på 20 kroner første gangen du kjøper noe å drikke. Vi trenger at alle bidrar til at glassene ikke blir knust, så ta det med tilbake i baren eller lever det i merket dunk når du er ferdig med det. Vi bruker gjenbruksglass på Øyafestivalen. Det betyr at du betaler en miljøavgift på 20 kroner første gangen du kjøper noe å drikke. Vi trenger at alle bidrar til at glassene ikke blir knust, så ta det med tilbake i baren eller lever det i merket dunk når du er ferdig med det.

Her finner du mer praktisk info om våre gjenbruksglass.

Betalingsmåter

På festivalområdet vil det selges mat og drikke fra flere steder. I tillegg har vi egne utsalg for bandmerch og Øya-stæsj. Du kan bruke bankkort alle steder hvor det selges noe. Vi aksepterer VISA, Mastercard og BankAxept. Vi har også vannposter hvor man kan få vann gratis (kart kommer).

Hva bør jeg ta med på Øya?

Vi har laga ei liste med gode festivaltips, blant annet om hva du bør ta med på Øya og hva som må bli igjen hjemme.