Solsikkeprogrammet på Øya

Ikke alle funksjonsnedsettelser er synlige. Det kan være alt fra MS til manglende sidesyn til endometriose, sosial angst og autisme - å leve med usynlige funksjonsnedsettelser kan gjøre hverdagen (eller festivaldagen) mer krevende. Samtidig kan det gjøre at andre mennesker har vanskeligheter med å forstå de utfordringene man står i.

Øyafestivalen innførte i 2023 Solsikkeprogrammet, sånn at de med usynlige funksjonsnedsettelser kan synliggjøre det usynlige – når de selv ønsker det.

Hos oss blir solsikkemerket et armbånd, som kan bæres når en ønsker å signalisere til frivillige eller ansatte hos oss at du har en eller annen form for usynlige funksjonsnedsettelse. Båndet skal være et diskret signal om at du kan ha behov for assistanse, veiledning, en hjelpende hånd, informasjon, eller bare litt mer tid til det du skal. Du velger selv når du vil bære båndet, og kan ta det av og på alt ettersom.

Våre ansatte og frivillige får opplæring i hva solsikkemerket betyr, slik at de kan gi deg best asistanse, dersom du har behov for dette.

Båndet kan hentes ut i Solsikken i billettbytteområdet ved inngangen, eller i infoboden. Vi stiller ingen krav til hvorfor du ønsker å bruke solsikkebåndet, og du trenger ikke forklare deg for noen.

Vil du lære mer om Solsikkeprogrammet? Les mer på www.hdsunflower.com.