Publisert: 07.05.24

Årets humanitærpartner er Redd Barna

  • Bærekraft
Et syrisk barn i en jordansk flyktingleir
foto: Jordi Matas / Save the Children

I 2024 er Øyas humanitærpartner Redd Barna, på grunn av deres viktige arbeid for barn i konfliktområder.

Øya har valgt Redd Barna som humanitærpartner i 2024, noe vi i Redd Barna setter stor pris på. Barn rammes ekstra hardt av krig og konflikt, noe vi ser daglig i Gaza, Ukraina og andre steder. Fordi barn er fysisk mindre og svakere enn voksne, og fordi det er vanskeligere for dem å bearbeide inntrykkene mentalt, er barn ekstra sårbare i krig. Samtidig er det viktig for Redd Barna å formidle barns håp for framtiden.

Redd Barna i Norge er en medlemsstyrt rettighetsorganisasjon som er partipolitisk og religiøst nøytral. Vi er kompromissløse når det gjelder å kjempe for barns rettigheter. Vi er en del av internasjonale Redd Barna (Save the Children), som har jobbet for barns beskyttelse i over 100 år! Til sammen er vi over 24.000 ansatte i 116 land.

Redd Barna jobber langsiktig for å forandre barns liv. Vi har ikke tro på midlertidige løsninger som gir kortvarige resultater. Derfor jobber vi for å skape varige endringer på en bærekraftig måte. Fordi vi er til stede i 116 land, kan vi drive både langsiktig bistandsarbeid, forebyggende arbeid og – når det trengs – livreddende nødhjelp. Når krig og katastrofer rammer barn er våre katastrofeteam på plass i løpet av kort tid for å redde barns liv.

Besøk Redd Barnas hjemmeside og les mer om vårt arbeid.