Øya Pluss 2025
- Nyheter



Øya Pluss er for deg som setter pris på å ha tilgang til et område i parken hvor det er ekstra godt med sitteplasser og sofagrupper, som skygger for solen eller dekker for regnet. Her finner du også et skreddersydd tilbud av drikke og mat, som du ikke finner andre steder i parken.
Det Norske Brenneri serverer klassiske gin tonics og friske cocktails fra egen bar, Palmer er tilstede med en boblebar med et bredt sortiment fra champagne til cava. Alt av fasiliteter som du ellers finner i parken (toaletter og festivalbar) finner du selvfølgelig også her.
Har du behov for å trekke deg litt tilbake, er det et egnet område på gresset i bakkant som innbyr til det. Her kan du også flette din egen blomsterkrans, eventuelt nyte en deilig flaske vin i godt selskap. I tillegg byr vi på et program som løper alle dager hvor du kan lære å håndbrygge kaffe, melde deg på vinsmaking eller ølsmaking i regi av våre gode samarbeidspartnere. 20 års aldersgrense, billett kjøpes enten på nett eller i boden ved siden av inngangen til Pluss. Velkommen!
Program på Øya Pluss:
Onsdag 6. august
14.00–15.00 Solberg & Hansen - Lær å håndbrygge kaffe
15.30–16.15 Solberg & Hansen kaffesmaking – En verden av smak
16.45–17.30 Palmer - Vinsmaking, California vs Burgund
18.00–18.40 Ringnes - Ølsmaking, Brooklyn Brewery
Torsdag 7. august
14.00–15.00 Solberg & Hansen kaffesmaking – En verden av smak
15.30–16.15 Fra bønne til kopp
16.45–17.30 Palmer - Hoch + Von Buhl, produsent-duell
18.00–18.40 Ringnes - Ølsmaking, Brooklyn Brewery
Fredag 8. august
14.00–15.00 Solberg & Hansen - Fra bønne til kopp
15.30–16.15 Ringnes - Ølsmaking, Brooklyn Brewery
16.45–17.30 Palmer - Von Buhl (musserende), tyske bobler m/ Monica Schmid
Lørdag 9. august
14.00–15.00 Solberg & Hansen - Lær å håndbrygge kaffe
15.00–15.45 Palmer - vinsmaking, bobler bby
16.15–17.00 Ringnes - Ølsmaking, Brooklyn Brewery
Utfyllende info om vin:
Onsdag 6. august: California vs. Burgund
Opplev forskjellen mellom Chardonnay og Pinot Noir fra to av verdens mest anerkjente vinområder. Vi sammenligner elegante viner fra Tyler Winery i Santa Barbara, California med klassiske uttrykk fra Louis Latour i Burgund.
Torsdag 7. august: Produsent-duell – Von Buhl vs. Christoph Hoch
Denne dagen får vi besøk av to spennende vinprodusenter: Von Buhl fra sørlige Tyskland og Peter & Paul fra Niederösterreich i Østerrike. Monika Schmid, administrerende direktør hos Von Buhl, stiller med sine viner i en smakfull duell mot Christoph Hoch - vinprodusent og eier av familiedrevne Winzerhof Hoch.
Fredag 8. august: Tyske bobler med Monika Schmid (Von Buhl)
Bli med Monika Schmid fra Von Buhl i Pfalz på en reise gjennom noen av Tysklands beste musserende viner. Vi smaker sekt laget på Riesling, Chardonnay og Pinot Noir, noen av dem med hele 7 års lagring på bunnfall.
Lørdag 9. august: Bobler i basis
Saturday = Funday! Kom og smak på gode og rimelige bobler - kanskje finner du en ny favoritt?
Øl: Merkevareambassadør for Brooklyn Brewery, Jeroen Bol, vil ta deg med på en liten tur rundt historien til bryggeriet, samtidig som du får smake et godt utvalg av Brooklyn Brewery øl!
Kaffe:
Lær å håndbrygge kaffe: Prøv å lage egne håndbrygg. Hva er et godt brygg? Hvordan få et godt brygg? Hvilke smaker kjenner dere?
Kaffesmaking, en verden av smak: Kaffe fra ulike verdensdeler. Der smaker dere gjennom kaffe fra tre ulike verdensdeler og forsøker å definere riktig verdensdel. Uformelt og morsomt!
Fra bønne til kopp: Smak deg gjennom verden og lær mer om spesialkaffe. Cupping/smaking av vårt sortiment.